SzAnDiI BlOgJaA.♥2010. április 13., kedd

Újraírják az interneten Shakespeare Rómeó és Júliáját

Huszonegyedik századi köntösbe öltöztetik William Shakespeare egyik leghíresebb darabját, a Rómeó és Júliát, amelyet a Twitter és a YouTube felhasználói költenek át.

A Such Tweet Sorrow elnevezésű irodalmi kaland a Royal Shakespeare Company és a mobilkészülékekre szórakoztató tartalmakat készítő Mudlark közös vállalkozása. A szervezők már kortárs keretek közé helyezték a történet főbb vonalait, a karaktereket azonban a véletlenre bízva a Twitter közösségi portálra érkező bejegyzések alapján formálják majd. A tagokat megragadta a kezdeményezés, a www.suchtweetsorrow.com címre már érkeznek is a rövid üzenetek.

Az internetes Rómeó és Júlia hetek múlva mutatkozik be, a karakterek nemcsak egymással, hanem a "közönség" tagjaival is kapcsolatban lesznek. A szereplők maguk írják twitteres bejegyzéseiket, amelyeket forgatókönyvszerű cselekményvonal és napló határoz meg számukra. Ezek pontos információkkal szolgálnak a részvevőknek arról, hogy épp hol tart a romantikus eposz. A modernkori internetes Rómeó és Júlia az ezredforduló utáni Angliában játszódik, és két család szembenállását meséli el. A családok között egy végzetes ütközés után szakadt meg a kapcsolat még 2000-ben.

Júliát Charlotte Wakefield színésznő alakítja a virtuális színházban. A történet szerint Júlia épp 16. születésnapjára készül, és a @julietcap16 néven lép be a népszerű közösségi portálra, ahol aztán összeakad Rómeóval. A történetet fonalát innentől a felhasználók szőhetik tovább. "Fogalmunk sincs, mit hoznak az elkövetkezendő hetek, de bekapcsoltuk biztonsági öveinket" - mondta Charles Hunter, a Mudlark munkatársa. "A mi célunk, hogy közel hozzuk Shakespeare-hez az embereket, és még közelebb a színészekhez a közönséget" - tette hozzá Michael Boyd, a Royal Shakespeare Company művészeti igazgatója.

ez tetszik.nagyonnagyonnagyon.mármint imádom Shakespearet.és a Rómeó és Júlia az egyik legkedvencebb irodalmi alkotásom.úgy fantasztikus ahogy van.imádom.nagyon kiváncsi vagyok mit hoznak ki ebből.remélem könyv formába is kiadják.szeretném elolvasni.és álmodozni Rómeóról.akarom mondani P.ről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése