SzAnDiI BlOgJaA.♥



2013. április 22., hétfő

óóóóóóóóó,Pavlova,Te csodááás!

Olyan régóta akartam már sütni,ízlelgettem,gyönyörködtem benne,egyszer kóstoltam is,és varázslatos.Tudtam,hogy nekem is kell.Ez a tipikus habos-zsabos álomkölteménytorta.
Persze én is láttam már különleges tortákat,amiket mindenféle tortaművészek alkotnak és cukrászbrigádoknak is egy hétbe fáj létrehozni,DE akkor is,imádom Pavlovát.Már a neve is csodálatos,orosz,de nekem valamiért mégis egzotikus.Lehet variálni,ami nekem nagyon fontos.és ha meggondoljuk szokatlan.Végül is a tortáról mindenkinek vmi piskótás,krémes akármi jut eszébe,nekem a nagyim klasszikus piskóta-puding-gyümölcskompozició-zselé jutott.De ebben liszt sincs.nyomokban sem.semmi piskóta.Minek? ez könnyű,mint az álom,légies mint egy balerina tütüje.Említettem már,h Pavlova balett táncosnő volt? :D
Szóval a recept:
a "piskótához" kell: 4 tojásfehérje,20 deka PORcukor,1 vaniliás cukor,v vanilia kikapart magja,1 kk ecet,1 kk keményitő,csipest só. És ennyi.
Nem sajnáltam 25 percen keresztül verni a habot.ez robotgéppel is fárasztó,de annnyira akartam.Persze ha volna eg klassz Kitchen Aides mindenfunkciós csoda gépem....az alapgép is "csak" 160 ezer.viszlát,soha :( úh a család birtokában lévő,csehszlovák is megteszi,mex fokozaton,két percenként adtam hozzá 1 ek kanálnyi cukrot(mibe előre belekvertem a keményitőt meg a sót,meg a vn cukrot)aztán ha elfogyott a cukor hozzáadom az ecetet és még két perc.jobb habtejszineknek van ilyen állaga :D
fogtam a klassz szilikon lapomat,amin körök vannak,melyik mekkora és a 24esbe belesimítottam  habom, a külseje kicsit magasabb,mint a közepe.
a légkeveréses sütőn 100 fokra előmelegtive és betoltam.120 perc őrjitő várakozás következett.majd kész lett.újabb 45 perc míg kihűlt a sütő.és EKKOR lehetett kinyitni a sütő ajtót.már majd megőrültem a várakozástól,hiába volt itt én Párom.
és akkor jöhet rá fél liter habtejszin,cukorral felverve.közben ha jóóóósok gyümölcsünk van,összelehet pürésiteni kis cukorral és a qrva kemény krémbe belehet keverni,de nem muszáj,én ezt kihagytam.
Spatulával szépen rusztikusan rákentem,kicsit sok lett,de azért elfogyott.szépen összevágtam almát,kivit,epret-ez volt épp itthon,de azt rakunk rá,amit akarunk,csak FRISS legyen,hagyjuk most a mirelitet,szétázna a francba az egész.
és ennyi.a tortából egy morzsa sem maradt,anya 3 szeletet tolt be,és alig bírt leállni.nagyon jóóóóóóóó.
hát íme a kép.

borzasztón büszke vagyok magamra. :)
próbáljátok ki.annnnnnnyira megéri.itt van a sok hab, a friss gyümölcsök és a habcsók az alján.kívül kemény,beleharapsz és mint az olvadt mályvacukor.eszelős ize van.együtt......
áááááááá.
imádom.

3 megjegyzés:

  1. Tuti ki fogom próbálni.
    Jól néz ki. Éhes lettem. :S

    VálaszTörlés
  2. hajrá-hjrá.mindenképpem ajánlom és majd szeretnék látni egy képet róla :D

    VálaszTörlés
  3. Atyavilág de jól néz ki.... :) Nálam egy kis meglepi neked :) -Egy tollkóros naplója-

    VálaszTörlés