SzAnDiI BlOgJaA.♥



2012. november 29., csütörtök

egy NEM szar vegakaja :D + recept

totál húspárti vagyok.nem véletlenül van olyan fogazatunk,h ne csak rügyeket,meg salátát tömjünk magunkba tofuval.de.tegnap láttam egy eszméletlen jó receptet éjjel a Tv paprikán(mert mivel mással szórakoztatnám magam éjjel,khm)ma ki is próbáltam.és jeesszus de finom volt.sajtfelfújt sült céklasalátával.mindkettő borzasztóan egyszerű.
Kezdjük a salival.
kell hozzá:cékla(személyenként 2-3 méretfüggő darab)só,bors,balzsamecet,olivaolaj
jól megmossuk a céklát.levágjuk róla az alját,meg a tetejét.feldaraboljuk 3-4 darabba. tepsibe tesszük,sózzuk borsozzuk és 150 fokon fél órán át sütjük.
közben
Sajtfelfújt.
kell hozzá:3 főre: 3 tojás,10 deka sajt(ez lehet többféle is akár),1 tömlős sajt,fél deci tejszin,3 ek liszt,só,bors,szerecsendió
egy tálba beleütjük a 3 tojássárgáját,só,bors,szerecsendió,reszelt sajt,liszt,tömlős sajt,tejszin.alaposan elkeverjük.másik tálba a 3 tojásfehérje.felverjük,de ne kemény habbá,egy picit lehet lazább így tutira nem tőrjük össze.lazán összeforgatjuk a kettőt.mivel nincs felfújt formám,helyes kis kávéspohárba rakam őket.a sütőből pont helyet cserélhet a cékla meg a felfújt.25 perc szintén 150 fokon.
közben.balzsamecet és olaj habverővel elegyitve.
azonnal tálaljuk,mert összesik az egész és csúnya lesz.
tálalás: bögre egy tányérra,rá a céklák és meglocsolni az öntettel.
kedvcsinálónak itt egy kép.kevés a cékla,mert anya óvaintett a salitól,mondván mivan ha nem lesz finom.hát jól ráfázott,mert imáááádta.úh optimálisan 9-10 darab céklának kéne itt lennie.
egészségetekre :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése